Adobe Brackets – En ny Open Source IDE för Webbutveckling

Adobe Brackets är en ny Open Source HTML, CSS och JavaScript redigerare som är skapad med dessa webb-språk! Jag snubblade över Brackets när jag forskade om hur jag själv ska kunna skapa en HTML & CSS redigerare som en webbapplikation.

Brackets har en bra live funktion som fungerar tillsammans med Google Chrome, även om den är lite buggigt men det är ju trots allt en prerelease och det ser väldigt lovande ut.

En av dom absolut bästa funktionerna är inline editorn Quick Edit som fungerar genom att man placerar markören i den taggen man vill hitta i CSS filen och trycker på CTRL eller CMD + E så dyker det upp en inline CSS editor med alla selektorer som gäller den aktuella taggen, nu kan du göra ändringar i dom eller skapa en ny selektor om ingen finns:

Screen-Shot Bracket, inline CSS editor
Bild: Bracket, inline CSS editor

Man kan öppna upp ett godtyckligt antal inline editorer och ha dom öppna eller stänga ner när man är klar med redigeringen. Storleken på Brackets är bara 41.5MB!

 

Komma igång

Jag hade lite svårt att förstå var man skulle spara filerna för att få HTML dokumentet att ”koppla” till CSS filen, men det var inte svårare än att man ska gå till -> File -> Open Folder -> och sedan välja den mappen (eller skapa en ny) där projektet ska vara i:

ScreenShot - Navigering och öppning av projekt i Adobe Brackets
ScreenShot – Navigering och öppning av projekt

Den samlar automatiskt ihop alla selektorer som gäller för det elementet som man väljer att kolla upp i inline redigeraren, och sedan kan du klicka på den regel du vill redigera i den högra delen av Quick Edit:

ScreenShot - Adobe Brackets selektorer i inline-redigeraren
ScreenShot – Adobe Brackets selektorer i inline-redigeraren

Länkar:

Brackets hemsida för nadladdning mm.

Brackets på GitHub

YouTube presentation – Brackets : Code the Web

YouTube presentation av en responsiv tillägg för Brackets – Responsive Design Tool for Brackets av Lee Brimelow

Adobe Brackets – En ny Open Source IDE för Webbutveckling

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen